ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

This post is also available in: Αγγλικα

Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών “Ιωάννης Καποδίστριας”

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών “Ιωάννης Καποδίστριας” ιδρύθηκε το 1994 με πρωτοβουλία του Δρ Κώστα Ζηλεμένου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Eίναι μη Κυβερνητικός Οργανισμός (MKO) και φέρει ως διακριτικό τίτλο το όνομα “Ιωάννης Καποδίστριας” για να τιμήσει τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και πρωτοπόρο ευρωπαϊστή και οραματιστή της Ευρωπαϊκής Ιδέας τον 19ο αιώνα. Στόχος του είναι η μελέτη και η διάδοση του ελληνικού & του ευρωπαϊκού πολιτισμού σε όλες τους τις εκφάνσεις. Συνεργάζεται με δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα, ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και λειτουργεί με τρία τμήματα: Iστορίας & Θεσμών Έρευνας,Τεχνολογίας & Περιβάλλοντος Τεχνών & Πολιτισμού.

Από την ίδρυση και μέχρι σήμερα το Κέντρο έχει οργανώσει συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα κοινωνικο-ιστορικού περιεχομένου και προσανατολισμού, πολιτισμού, ενεργειακής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί αναπτυξιακά προγράμματα σε χώρες της Βαλκανικής και την Τουρκία σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΔΑΣ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Τον Ιούνιο του 2011 ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με σκοπό να καλύψει την ανάγκη για διαρκή επικοινωνία, για δικτύωση και για παροχή τεχνογνωσίας προς τους Δημάρχους και τους Γενικούς Γραμματείς, όπως και για συνεργασία με τους τεχνοκράτες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων. Από το 2011 και μετά, η συνεργασία του ‘Κλεισθένη’ με τους 325 Δημάρχους της χώρας και τους τότε 62 και στη συνέχεια 106 Γενικούς Γραμματείς Δήμων επικεντρώθηκε στην παροχή πληροφορίας, στην έγκαιρη ενημέρωση, στη διάχυση τεχνογνωσίας και στην επίλυση προβλημάτων υπηρεσιακού και διαδικαστικού χαρακτήρα.

 

Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ιδρύθηκε το 2002 στα πλαίσια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με στόχο τη προαγωγή της επιστήμης της βιώσιμης ανάπτυξης και την επεξεργασία προτάσεων για τη περιβαλλοντική διακυβέρνηση. Έκτοτε έχει αναπτύξει πολυσχιδή δράση στους τομείς της έρευνας, της διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων και θερινών προγραμμάτων κατάρτισης αλλά και της συνεργασίας με φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

This post is also available in: Αγγλικα

2nd International Water Forum

We are pleased to announce that the 2nd International Water Forum will be organized on Crete during October 2021.

The 1st International Water Forum took place in Athens and aimed to provide an opportunity for water researchers, engineers and experts from academia, industry, governments and water utilities, to exchange experiences and to inform the public about the burden of heavy metals in the food, soil, and air derived from natural sources or pollution

The 2nd Forum, will not only inform about the Mediterranean problem of clean water, but will endeavor to underline important actions to be taken by various Institutions and Organizations.

We hope that the forum will lead to fruitful collaborative projects that will help all peoples in the Mediterranean area to have access to clean water.

More information will follow in due course.

The organizing Committee