Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών και Ανθρωπιστικών Επιστημών «Ιωάννης Καποδίστριας»
Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών και Ανθρωπιστικών Επιστημών «Ιωάννης Καποδίστριας» ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1994 ως Ιδιωτική Νομική οντότητα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τον Ιανουάριο του 2001 αναγνωρίστηκε ως μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η τεχνογνωσία του Κέντρου είναι η εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση και η πολιτιστική ανάπτυξη σε θέματα που σχετίζονται με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την τεχνολογία, την έρευνα και την προστασία του περιβάλλοντος και λειτουργεί με τρία αντίστοιχα τμήματα. Το Κέντρο έχει διοργανώσει μια σειρά από Συνέδρια, Εργαστήρια και πολιτιστικές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο. Έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στις βαλκανικές χώρες και στην Τουρκία. Το Κέντρο συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, Ιδρύματα και Ινστιτούτα καθώς και Οργανισμούς ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την UNESCO, σε προγράμματα και θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τον πολιτισμό.
«Κλεισθένης», η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τον Ιούνιο του 2011 ιδρύθηκε η «Κλεισθένης», η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη για συνεχή επικοινωνία, δικτύωση και παροχή τεχνογνωσίας σε δημάρχους και Γενικούς Γραμματείς, καθώς και για συνεργασία με τους τεχνοκράτες και τους υπαλλήλους των δήμων. Από το 2011, η συνεργασία του «Κλεισθένη» με τους 325 δημάρχους της χώρας και τους 62 προηγουμένως και τους 106 σημερινούς Γενικούς Γραμματείς Δήμων, επικεντρώθηκε στην παροχή πληροφοριών, έγκαιρης πληροφόρησης, διάδοση τεχνογνωσίας και επίλυση προβλήματα υπηρεσιακής και διαδικαστικής φύσης.
Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2002 και διοικητικά αποτελεί τμήμα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με σκοπό την προώθηση της επιστήμης της βιώσιμης ανάπτυξης και την εκπόνηση προτάσεων για τη διακυβέρνηση του περιβάλλοντος. Έκτοτε ανέπτυξε μια πολύπλευρη δράση στους τομείς της έρευνας, των επιστημονικών συνεδρίων και των θερινών σχολικών προγραμμάτων, καθώς και στον τομέα της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών και τους φορείς της τοπικής διοίκησης.
Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων Και Κέντρων Για Την Unesco
Στο Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UΝESCO ανήκουν Όμιλοι και Κέντρα για την Unesco από όλη την Ελλάδα που προωθούν τους σκοπούς του Διεθνούς Οργανισμού, με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο, καθιστώντας στενότερη συνεργασία ανάμεσα στα έθνη για τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων, χωρίς διακρίσεις φυλής, φύλου, γλώσσας, χρώματος δέρματος η θρησκείας, όπως αναγνωρίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου για όλους τους λαούς.Συνεργάζεται στενά με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς, και συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώνεις, συνέδρια σεμινάρια κ.α και συνεργάζεται με Ιδρύματα, Πανεπιστήμια και άλλους Φορείς για την επίτευξη των στόχων και σκοπών του. Διοικείται από 7 μελές Διοικητικό Συμβούλιο.